PENGENALAN PAKEJ OSAKA 6H5M

Pakej Osaka 6H5M adalah pakej percutian untuk anda yang menyukai trip berkonsep lebih santai serta banyak masa tambahan. Ini kerana jumlah 6 hari adalah tempoh yang sangat mencukupi untuk melawat sekitar Osaka seperti :

  • ✔️ 2 Hari Osaka City Tour
  • ✔️ 1 Hari Universal Studio Japan (USJ)
  • ✔️ 1 Hari Kyoto Tour
  • ✔️ 1 Hari Nara & Kobe Tour
  • ✔️ Airport Pickup & Transfer

Namun begitu, kos pakej ini lebih tinggi berbanding pakej Osaka 5H4M atau Osaka 4H3M. Jadi semuanya bergantung kepada bajet percutian anda.

JPN

Day 1

Airport Pickup

desktop-wallpaper-osaka-dotonbori-japan-nightlife

Day 2

Osaka City Tour

Kyoto - Japan - April 9, 2017:Yasaka Pagoda and Sannen Zaka Street, Kyoto, Japan. Tourists wander down the narrow streets of the Higashiyama District neighbourhood in Kyoto, Japan

Day 3

Kyoto Tour

Nara deer roam free in Nara Park, Japan for adv or others purpose use

Day 4

Nara & Kobe Tour

USJ

Day 5

USJ Tour

Japan Airlines Co. (JAL) aircraft and an All Nippon Airways Co. (ANA) aircraft taxi at Haneda Airport in Tokyo, Japan, on Tuesday, May 28, 2019. Japan's foreign tourist arrivals rose 3.7 percent in May, from a year earlier, according to the Japan National Tourism Organization. Photographer: Akio Kon/Bloomberg

Day 6

Airport Transfer

FIRST TIME KE OSAKA?

Tonton video penerangan kami tentang 10 tempat yang wajib dilawati ketika ke Osaka.

JENIS-JENIS ITINERARY OSAKA 6H5M

Dibawah ini kami senaraikan 2 versi berlainan untuk trip Osaka 6H5M yang anda boleh pilih.

Swipe gambar dibawah ke kiri & ke kanan untuk lihat versi yg berlainan

Seperti mana contoh ubah suai itinerary yg terdapat di atas, pakej kami adalah 100% customizable mengikut citarasa anda. Itinerary juga boleh diubah suai mengikut bajet percutian yang anda inginkan.

Dibawah ini kami tunjukan contoh itinerary penuh bagi Versi 1 – Pakej Osaka 6H5M

ITINERARY PENUH - OSAKA VERSI 1

PAKEJ OSAKA 6H5M (OSAKA CITY + USJ + KYOTO + NARA & KOBE)

APA YANG TERMASUK DALAM PAKEJ?

– Osaka Museum of Housing and Living
– Umeda Sky Building
– Universal Studio Japan
– Osaka Castle Road Train Ride
– Instant Ramen Museum

– Public transportation (train/bus) : 4 days
– Private transportation (car/MPV/van/bus) : 2 days

– Penginapan jenis Guest House atau Hotel

APA YANG TIDAK TERMASUK DALAM PAKEJ?

– Jangan bimbang! Kami boleh membantu untuk menempah tiket penerbangan anda tanpa sebarang caj perkhidmatan. Anda hanya perlu membayar kos sebenar berdasarkan harga tiket pada tarikh pilihan anda. Ini memudahkan anda & juga pihak kami untuk memberikan harga terbaik tanpa cas tambahan.

– Jangan bimbang! Panduan makanan halal sudah termasuk dalam pakej ini dimana kami akan membawa anda pergi ke restoran pilihan anda tanpa sebarang kos tambahan. Manjoriti pelancong Malaysia memilih makan tengah hari sahaja di restoran, kemudian sarapan & makan malam di Guest House yg lengkap dengan kelengkapan memasak. Ia lebih murah, lazat & selesa dengan citarasa rakyat Malaysia!

BERAPAKAH HARGA PAKEJ INI?

Dibawah ini kami sediakan Price Calculator untuk memudahkan anda mengira harga untuk seorang dewasa bagi Pakej Osaka 6 Hari 5 Malam :

Calculator Osaka 6H5M

5
sila tarik ke kiri & ke kanan untuk menambah jumlah ahli dewasa
Additional Cost RM300
Saves Estimate RM 500 – RM 200

*Harga sebenar pakej adalah dalam mata wang Yen. Kiraan ini mengikut nilai tukaran 1 Yen = RM 0.038 pada 11/11/2019

TotalRM 

Harga menggunakan kalkulator di atas adalah secara anggaran sahaja. Jika anda nak dapatkan harga sebenar untuk dewasa & kanak-kanak serta lengkap dengan Itinerary Percutian, kami akan berikan secara PERCUMA tanpa sebarang paksaan untuk membeli. Klik butang di bawah.

FREQUENTLY ASK QUESTION (FAQ)

Untuk info, Jepun merupakan negara yang mengalami 4 musim sepanjang tahun. 

1. Dis – Feb Winter (0°C-10 °C)
2. Mac – Mei Spring (10°C-20°C)
3. Jun – Ogos Summer (20°C-30°C)
4. Sept – Nov Autumn (10°C-20 °C)

Kesemua pakej yang kami tawarkan adalah “Private Trip”. Ini bermakna sepanjang tour guide kami hanya akan menguruskan kumpulan anda sahaja & tidak bercampur dengan group lain. Layanan yang diberikan adalah sangat personalize & ekslusif untuk anda sahaja.

Dengan MKJ Travel, kelebihannya adalah harga pakej kami adalah sangat ‘transparent’ & flat price for the whole year. Ini bermakna kami tidak menyembunyikan sebarang cas tambahan serta harga kami kekal sama sepanjang tahun.

Hal ini kerana harga pakej kami adalah dalam mata wang Yen kerana kami telah berpusat di Ariake, Tokyo Japan. Kami adalah ‘direct contact’ jika anda memerlukan perkhidmatan Tour Guide di Jepun. Ini bermakna tiada pihak ketiga yg terlibat & harga adalah tersangat murah ibarat ‘harga agen’.

Tidak perlu. Anda cuma perlukan passport yang sah 6 bulan sebelum tarikh flight.

Ya boleh, cuma harga tiket flight kami akan asingkan ke dalam quotation yang berasingan & harga tiket adalah mengikut harga “actual” yang diberikan oleh syarikat penerbangan mengikut tarikh yang anda inginkan. Ini bermakna kami tidak meletakkan sebarang “mark-up” dan anda akan dapat menikmati harga yang termurah.

Ya! Itinerary percutian kami adalah 100% boleh diubah suai mengikut permintaan anda. Sila berhubung dengan team kami untuk mendapatkan khidmat ubah suai itinerary secara percuma.

Musim Autumn (luruh) adalah yang paling popular di Jepun kerana pemandangan yang cantik dan masih dalam suhu sederhana sejuk.

Suhu juga di antara 10°C-20°C sangat sesuai untuk riadah dan sightseeing.

Yang kedua adalah Musim Sakura (bunga) kerana pemandangan yang cantik dengan pokok sakura di kawasan Tokyo & Osaka.

Suhu musim bunga adalah 10°C-20°C dan peak season di antara