25 Watak Kartun Jepun Yang Paling Famous

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter

Berdasarkan beberapa carian yang kami lakukan, kami telah menjumpai 25 watak-watak kartun Jepun yang paling terkenal sepanjang zaman. Kebanyakkan watak kartun tersebut adalah daripada rancangan yang terdapat di TV Jepun sejak bertahun-tahun lamanya.

Kami boleh jamin yang watak-watak kartun Jepun yang ada dalam senarai ini dikenali oleh hampir semua orang Jepun. Walaupun kini anime dan manga semakin terkenal di seluruh dunia, tetapi kebanyakkan watak yang ada dalam senarai ni tidak lah begitu terkenal di luar Jepun.

Pastinya ada diantara anda di sini yang juga membesar dengan kartun-kartun dalam senarai ini, malah mungkin ada yang masih menontonnya dan menjadi peminat setia hingga ke saat ini.

Tapi adakah anda mengenali semua kartun-kartun Jepun? Adakah anda betul-betul seorang kaki anime dan manga? Nak tahu anda kenal atau tidak watak-watak kartun Jepun ini? Teruskan membaca.

 

 1. Ryotsu Kankichi

 

 1. Ashita no Joe

 

 1. Bakabon no Papa

 

 1. Kenshiro

 

 1. Ponyo

 

 1. GeGeGe no Kitaro

 

 1. Nobita Nobi (Doraemon)

 

 1. Nekobasu

 

 1. Amuro Ray

 

 1. Rilakkuma

 

 1. Arale-chan

 

 1. Lupin III

 

 1. Peko chan

 

 1. Kamen Rider

 

 1. Ultraman

 

 1. Son Goku

 

 1. Kureyon Shin Chan (Crayon Shin Chan)

 

 1. Chibi Maruko Chan

 

 1. Sazae san

 

 1. Pikachu

 

 1. Astro Boy

 

 1. Mario

 

 1. Totoro

 

 1. Hello Kitty

 

 1. Doraemon

 

Selepas melihat watak-watak yang kami senaraikan ini, berapa banyakkah watak kartun Jepun yang anda tahu dan biasa lihat di TV?