5 SENARAI TERATAS LAMAN SESAWANG POPULAR DI JEPUN

Jepun adalah salah satu daripada ekonomi yang paling kukuh di dunia dan destinasi popular bagi semua produk teknologi terkini. Internet mudah didapati kepada rakyat di seluruh Jepun, yang juga telah membawa kepada pertumbuhan yang besar dalam membeli-belah dalam talian.

Ini adalah senarai laman web membeli-belah terkemuka Jepun mengikut populariti mereka

  1. Rakuten ichiba

Ini adalah laman web rasmi peruncit elektronik Rakuten yang terdapat di beberapa negara Asia selain Jepun. Kedai ini mempunyai lebih daripada 1 juta produk daripada beberapa kategori seperti fesyen, elektronik pengguna, makanan, bunga, e-buku, buku dan muzik. Mereka mendakwa mempunyai lebih daripada 80 juta pembeli di peringkat global dan kapal di peringkat antarabangsa. Mereka juga mempunyai versi Bahasa Inggeris laman web yang dikenali sebagai “Market Rakuten Global” untuk orang yang mahu membeli-belah dari luar Jepun.

  1. Amazon Japan

Ini adalah laman web Jepun peruncit dalam talian yang multinasional Amazon. Laman ini menawarkan tawaran termurah pada masa kini. Ia juga meliputi semua kategori utama termasuk buku, makanan, muzik, elektronik pengguna, produk kesihatan dan kecantikan, produk bayi, barang sukan dan banyak lagi.

 

  1. Zozo

Ini adalah sebuah kedai online yang memaparkan pakaian, fesyen dan aksesori untuk lelaki, wanita, dan kanak-kanak. Ia menjual barangan berdasarkan jenama, trend, dan kategori. Kedai itu menawarkan penghantaran percuma untuk semua produk. ZozoTown.com adalah sebuah laman web Inggeris dari kumpulan zozo.jp bagi orang-orang yang ingin membeli dari Zozo luar Jepun.

 

  1. Uniqlo

Ini adalah laman web rasmi daripada rantaian antarabangsa kedai-kedai fesyen yang telah dimulakan pada tahun 1984. Produk pakaian boleh didapati untuk lelaki, wanita, kanak-kanak perempuan, dan kanak-kanak lelaki. Kedai itu mempunyai tawaran istimewa untuk pelanggan dalam talian, manakala koleksi bermusim pun akan ditawarkan.

 

  1. Dinos

Dinos adalah salah satu TV dan katalog syarikat membeli-belah terkemuka di Jepun dan pakar dalam menjual produk melalui Mail-order, majalah, internet, TV dan jualan langsung. Kumpulan itu mempunyai pendapatan tahunan sebanyak 60 + bilion yen Jepun setiap tahun. Laman web dalam talian mereka menawarkan barangan pelbagai fesyen, perabot dan sukan yang berkaitan untuk jualan.