5 TEMPAT YANG MENAKUTKAN DI JEPUN

Jepun secara amnya adalah sebuah negara yang gila dengan filem hantu yang menyeramkan. Sudah tentu, petikan menyeramkan Sadako dan Jepun adalah fiksyen, berasal dari imaginasi minda kreatif penulis Jepun dan pembuat filem. Tetapi, Tahukah anda bahawa Jepun telah dihantui tempat-tempat yang akan memberi anda kebimbangan seumur hidup? Percayalah, Jepun mempunyai berpuluh-puluh dihantui tempat-tempat yang menyeramkan seperti sebagai Sadako dirinya

  1. Aaokigahara Forest

 

Apabila ia datang ke tempat-tempat yang dihantui di Jepun, tiada apa yang lebih menakutkan dan misteri daripada hutan Aokigahara. Tepat digelar sebagai “The Suicide Forest”, Aokigahara menjadi tempat yang kedua paling popular untuk bunuh diri di dunia. Selama beberapa dekad, beribu-ribu orang telah cuba untuk membunuh diri di hutan mistik ini.

 

  1. Oiran Buchi, Yamanashi

Walaupun pemandangan alam semulajadi yang menarik, Oiran Buchi boleh menjadi tempat yang sangat menakutkan untuk dilawati di Jepun. Lebih 50 orang terbunuh di tempat ini dahulu. Tambahan, ia mempunyai sebuah jambatan gantung yang ngeri yang kelihatan seperti adegan dari filem Silent Hill.

 

  1. Asakasa Mansion, Tokyo

Dikategorikan sebagai tempat paling berhantu di Tokyo. Akasaka Mansion telah cuba menakut-nakutkan tetamunya dengan pelbagai jelmaan rambut panjangnya. Malah, seorang tetamu wanita mendakwa bahawa mayat-mayat tentera yang tidak diketahui di seluruh bilik itu telah melalui belakangnya.

  1. Doryodo Ruins, Tokyo

Di Doryodo Ruins, penduduk Tunisia akan mendengar teriakan seorang pelajar perempuan Universiti badan yang dibuang di sini, dimana beliau dibunuh pada tahun 1973. Dia mungkin bukan Sadako, tetapi menangis dia pasti akan membuatkan bulu roma anda meremang ataupun anda mungkin sedang diperhati.

 

  1. Royal Hotel, Okinawa

Tempat Hantu yang terkenal di Jepun, di Royal Hotel merupakan sebuah hotel yang terbengkalai yang telah dibina di Istana Nakagusuku Suci. Legenda mengatakan bahawa roh-roh dan jiwa yang pernah tinggal di Istana telah menimbulkan kemarahan oleh pembinaan ini, menyebabkan  kejadian yang tidak diingini berlaku kepada para pemilik dan pembinaan pekerja.