CARA BERSERONOK DI SKYTREE TOWER

Skytree Tower Tokyo yang mempunyai ketinggian 634 meter adalah Menara tertinggi di Jepun dan Menara kedua tertinggi di dunia! Di dalam Skytree Tower ini banyak kemudahan yang boleh didapati dan sesuai untuk menghabiskan masa disini bersama pasangan, ahli keluarga atau kawan-kawan. Disini terdapat beberapa cara untuk menikmati Skytree .

  1. Menikmati pemandangan di atas

 

 

  • Tembo Deck > Anda boleh menikmati pemandangan pada ketinggian 350 meter dari tanah. Terdapat 4 tempat di mana anda boleh menikmati pemandangan dari Tembo Deck yang dipanggil “Tokyo Jiku Navi”. Ia mengambil masa hanya 50 saat untuk Tembo Deck dengan lif berkelajuan tinggi. Terdapat juga “Glass Floor of Fear”.

 

 

  • Tembo Galleria > Tembo Galleria 100 meter lebih tinggi daripada Tembo Deck. Anda boleh melawat pada siang hari, tetapi waktu malam adalah lebih disyorkan untuk melihat pemandangan bandar Tokyo yang berwarna warni.

 

  1. Melawat Akuarium Sumida

 

Merupakan salah satu tarikan utama di Tokyo Skytree bandar kompleks yang telah dibuka pada April 2012 di Tokyo. Bersaiz sederhana dan direka indah akuarium moden menempatkan haiwan laut lebih 10,000 pada tingkat 5 dan 6 di Tokyo Solamachi, membeli-belah dan kompleks hiburan di pangkalan daripada Tokyo Skytree. Tengah-tengah akuarium adalah dengan 350 ribu liter tangki, terbesar membuka dalaman tangki di Jepun, yang merupakan rumah kepada beribu-ribu penguin dan anjing laut. Disitu juga terdapat akuarium untuk obor-obor.

 

  1. Tenku Planetarium

 

Tenku Planetarium ini terletak di tingkat tujuh. Anda boleh menonton tayangan tersebut dan  juga filem-filem yang tertumpu pada setiap musim dan terdapat banyak jenis tema.

 

  1. Dapatkan cenderahati di Tokyo Solamachi

Tokyo solamachi terletak di bawah Tokyo Skytree dimana merupakan tempat membeli belah. Terdapat lebih 300 buah kedai dan rstoran yang ada, anda boleh bersantai dan meikmati keindahan Tokyo. Di sana, terdapat wifi percuma yang boleh digunakan. Antara kedai yang terdapat disitu adalah kedai menjual barangan wanita, kedai fesyen, kedai cenderhati dan lain-lain.

  1. Melihat pelbagai stem di Muzium Postal.

Terdapat lebih 330,000 jenis stem yang dipamerkan di Muzium Postal yang terbesar di Jepun. Terdapat juga permainan yang menggunakan teknologi digital dan teater skrin 3 muka. Disitu, anda boleh mendapat pengalaman dengan menghantar surat dengan menggunakan motor. Bukan sahaja kanak-kanak, malahan dewasa juga boleh mencuba.

 

  1. Melihat keindahan Skytree dari Jambatan Crossover Yanagibashi

 

Jambatan Yanagibashi Crossover telah terkenal sebagai sebuah tempat yang sesuai untuk melihat Skytree dari pandangan jauh. Sungai Kitajikken menambahkan lagi keindahan Skytree. Anda boleh mengambil gambar Skytree secara menyeluruh, dan juga melihat bayangan Skytree di Sungai.