Jambatan Gantung Terpanjang Jepun : Mishima Skywalk

Tiga kemegahan Mishima Skywalk Jepun No. 1: gunung tertinggi di Jepun, teluk paling dalam Jepun, dan jambatan penggantungan pejalan kaki terpanjang di Jepun. Pada hari yang jelas, jambatan sejauh 400 meter (1,312 kaki) ini menawarkan pemandangan Gunung Fuji (ketinggian 3,776 meter / 12,388 kaki) ke barat laut, dan Suruga Bay (kedalaman 2,500 meter / 8,200 kaki) ke barat daya.

Menyelaraskan lembah di lereng barat Gunung Hakone, Mishima Skywalk disiapkan pada bulan Disember 2015 dengan kos sejumlah ¥ 4 bilion (US $ 35 juta), dibina oleh syarikat pachinko yang berpusat di Mishima Fujiko.

Walaupun tidak ada pachinko di lokasi, anda boleh menemui koleksi kedai-kedai gula-gula di kemudahan Skygarden di sebelah selatan jambatan, sementara sebelah utara menawarkan beberapa gerai makanan dan jalan hutan, yang dipanggil Kicoro no Mori, dipenuhi dengan berpuluh-puluh wajah lucu “Kicoro” yang berambut hitam. Terdapat rancangan untuk memperluas kemudahan itu dengan kawasan pengembaraan, termasuk zipline, pada tahun 2018.

Ia hanya ¥ 1,000 (RM 36) untuk menyeberangi jambatan, dengan pandangan terbaik untuk dijumpai dalam bulan-bulan sejuk apabila udara segar dan jelas. Pengaya yang menyeronokkan membeli sedikit bujur kayu dengan biji ditampalkan (¥ 200) untuk melakukan “drop flower” -baiknya, hanya menjatuhkan bujur di tepi jambatan dalam perjalanan kembali dengan harapan bahawa ia akan menanam benih dan berkembang. Ia sangat mudah, tetapi ia menjadikan perjalanan pulang yang ganjil dan memuaskan apabila anda menonton biji benih kecil anda turun 70.6 meter (232 kaki) dengan harapan ia memukul sungai kecil di bawah.

 

Sekiranya anda ingin memanjangkan lawatan anda ke pengalaman yang lebih lama, terdapat juga gelanggang hinggap 7.5 kilometer (4.7-mi) dan 8.5-kilometer (5.3-mi) di sepanjang pergunungan, dengan jambatan yang membentuk kelebihan barat daya mereka.

 

Mishima Skywalk

Alamat: 313 Sasahara-shinden, Mishima City, Shizuoka

Jam: 9.00 pagi -5 petang