MUZIUM MEE CAWAN

Muzium Mee cawan di kawasan pelabuhan di Yokohama Minato Mirai merupakan sebuah Muzium yang popular dikalangan anak-anak dan keluarga. Ia adalah berdasarkan sejarah Nissin (pengeluar mi segera yang besar).

 

Ciptaan terbesar abad ke-20? Momofuku Ando, pengasas Nissin, mencipta mi segera pada tahun 1958. Ia secara dramatik mengubah diet Jepun. Mi segera kini sensasi global. Suatu tinjauan Kebangsaan di Jepun sekali dinamakan Mee cawan segera ciptaan Jepun paling penting abad ke-20. Secara semula jadi, pencapaian besar ini dimainkan di Muzium. Momofuku Ando adalah satu kedudukan di hadapan Einstein.

 

  1. CHICKEN RAMEN FACTORY

Anda menghasilkan mi segera mengikut idea anda. Membuat mii segara dengan tangan yang bermula dengan uli, menebar dan mengewap tepung gandum dan pengeringan serta menggunakan kaedah menggoreng. Selepas mengalami proses yang membawa kepada ciptaan mi segera pertama di dunia, anda boleh mengambil mi segera anda segar dibuat dengan anda dan menikmati rasanya yang lazat di rumah bersama ahli keluarga.

 

 

  1. MY CUPNOODLES FACTORY

Di sini anda boleh membuat sendiri pakej CUP NOODLES yang asli. Ketika cawan reka bentuk anda sudah siap, anda boleh pilih sup kegemaran anda dari empat jenis dan empat toping dari 12 bahan. Semua sekali ada 5,460 rasa kombinasi.

 

Waktu Operasi Muzium :

9:30 pagi – 4:00 petang (Kemasukkan terakhir 3:30 petang)

*Bukan Hari Bekerja: Selasa (Kalau hari selasa ialah cuti hari kebangsaan, hari berikutnya adalah hari bukan bekerja)
Akhir Tahun hingga Cuti Tahun Baru.

 

Bayaran masuk free : (bayaran akan dikenakan sesetengah kemudahan di dalam muzium)

Kilang asas Ramen :

1) Pelajar sekolah rendah – 300 yen

2) Pelajar sekolah menengah bawah dan ke atas – 500 yen

My CUP NOODLES kilang – 300 yen

* ambil perhatian: Semua bayaran dikenakan cukai.