RUMAH BERHANTU DI FUJI-Q HIGHLANDS

Biasanya, anda hanya memerlukan untuk menghabiskan masa anda hanya kira-kira 15 minit untuk menguji saraf anda di sebuah rumah berhantu. Walau bagaimanapun, ini bukanlah sebuah rumah berhantu yang biasa. Ini adalah rumah berhantu terbesar dan paling menakutkan di Jepun! Di tengah-tengah tempat yang sunyi, bunyi yang menakutkan tiba-tiba kedengaran dan anda akan terkejut kerana ketakutan. Anda mungkin perlu menghabiskan masa kira-kira satu jam untuk menyelesaikan dan mencari jalan keluar daripada maze yang besar sebelum menjadi mangsa kepada ketakutan anda sendiri. (Tetapi jangan bimbang, bagi mereka yang terlalu takut dengan keadaan tersebut dan tidak boleh meneruskan perjalanan di dalam rumah berhantu ini, terdapat banyak pintu yang berwarna merah jambu dan bertanda “bersara” membolehkan anda untuk melarikan diri dan kembali kepada realiti).

Dalam bahasa Jepun, tempat itu dikenali sebagai Ghost House (お 化 け 屋 敷). Salah satu rumah yang paling besar dan paling menakutkan berhantu di dunia, ia terletak di Fuji-Q Highland Amusement park, berhampiran dengan kaki Gunung Fuji. Hospital ini bertemakan Haunted House dan mungkin berbeza dari mana-mana rumah berhantu lain yang anda pernah lawati. Ini kerana rumah berhantu ini adalah berbentuk maze besar dan anda perlu memutuskan laluan permulaan anda sendiri. Para pelawat bebas untuk meneroka mana-mana bahagian rumah hantu. Pereka Ghost House menyediakan banyak perangkap dan kesulitan untuk memberikan anda pengalaman yang lebih realistik tentang apa yang dicipta sebagai “gangguan seram”.

Bentuk hantu dan kesan pencahayaan adalah direka dengan baik untuk mewujudkan suasana yang benar-benar menakutkan, dan banyak pelakon-pelakon disitu disolek dengan solekkan standard seperti d dalam filem dan kostum yang bersedia adalah untuk membuatkan anda terjaga sepanjang malam.

Dikatakan, sejarah tarikan rumah berhantu ini bermula daripada sebuah kisah hospital yang terletak di kaki Gunung Fuji. Hospital ini adalah sangat terkenal, mempunyai banyak doktor profesional, dan kemudahan yang terbesar. Tetapi pada suatu hari, ketua dan kakitangan hospital mula mengambil beberapa organ segar dari pesakit yang datang untuk pembedahan …

Organ segar daripada pesakit dimasukkan ke dalam balang kimia dan dijual ke tempat yang jauh, manakala mayat pula dimasukkan ke dalam peti kayu yang besar. Disebabkan oleh dendam, roh-roh mangsa tersebut mula menghantui dan membunuh doktor tersebut. Akhirnya, seluruh hospital itu terbengkalai. Ini adalah legenda bandar yang masih diceritakan lagi di kalangan penduduk di sana.

 

  • Barang-barang yang realistik

Apabila anda pergi ke setiap bilik yang terdapat di dalam maze tersebut, sama ada meja operasi, bilik menunggu atau bilik X-ray, anda boleh melihat dengan jelas organ yang dicuri terletak di dalam balang kimia dan anda mungkin akan berdepan dengan roh-roh mereka yang telah kembali untuk membalas dendam …

 

  • Berhati-hati dengan lorong yang gelap dan sudut …

Untuk membuat tetapan yang lebih realistik, hospital berhantu ini telah menyediakan beberapa kejadian yang anda tidak akan fikirkan. Walau bagaimanapun, jika anda mengharapkan sesuatu yang mengerikan dan berdarah seperti di dalam filem Amerika, sila fikirkan ia sekali lagi. Oleh kerana rumah itu dipenuhi oleh orang Jepun, anda pasti akan berasa seolah-olah anda sedang berjuang dengan ketakutan anda sendiri. Adakah benar seseorang sedang berbisik, atau ia hanya khayalan imaginasi kerana ketakutan?

 

  • Bilik yang tiada tempat untuk melarikan diri

Anda akan lebih sedar bahawa ini hospital berhantu ini akan memaksa anda untuk bergelut dengan kebimbangan anda sendiri dan bukannya menjadi mangsa kepada beberapa tindakan yang membawa kepada pendarahan, jantung berdebar-debar. Sebaik sahaja anda memasuki ke bilik yang tiada tempat untuk melarikan diri ini. BIlik ini juga merupakan salah satu tarikan hospital berhantu ini. Secara jelasnya anda boleh melihat, tidak ada satu pun pintudi dalam bilik itu dan tiada jalan untuk keluar!

 

  • Amat berbaloi jika anda ke sini

Anda perlu mengalami sendiri kegelapan secara realiti di FujiQ ini untuk menguji ketakutan anda. Harganya juga amat murah dan cukup berbaloi untuk mencuba untuk menguji saraf anda. Dapatkan Tiket anda untuk ke Fuji Q Highland!

 

Akses

Bangunan : 2 stories (satu bahagian di tingkat dua)

Tempoh masa untuk menamatkan perjalanan rumah hantu ini : Lebih kurang 50 minit.

Jumlah besar ruang lantai : Lebih kurang 3000 m² (32391 ft.²)

Jarak berjalan : Lebih kurang 900 m (2952,7 ft.)

Harga Tiket : ¥500