SENARAI KEDAI ¥300 DI TOKYO

1. 3 COINSgambar-1Kedai ¥300 ini adalah yang paling terkenal di sini. Ciri utama dari 3Coins adalah bagaimana segala-galanya dibuat menggunakan palet warna yang sama, dan barang-barang ini boleh dipadankan. Terdapat beberapa jenis barang yang berwarna kuning air untuk dapur dan kehidupan seharian, sehingga ia sangat mudah untuk digunakan sebagai hiasan. Kedai ini juga mempunyai barangan kecantikan seperti cermin, berus, dan aksesori rambut.

Terdapat banyak kedai 3Coins di sekitar bandar, jadi sila semak pautan di bawah untuk mencari kedai yang paling rapat dengan anda.

[Link]

Alamat: JR Shinjuku Station dalam pintu-pintu tiket selatan, 3-38-1 Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo

2. COUCOUgambar-5Coucou menawarkan pelbagai jenis barangan berwarna pastel untuk ¥300. Coucou dikenali dengan menjual barangan comel, reka bentuk yang biasa dan didatangi dengan warna-warna pastel. Terdapat banyak juga barangan yang berwarna terang bertujuan untuk menarik orang-orang yang suka kepada barangan comel. Kedai ini sebenarnya adalah satu kedai untuk orang yang ingin membeli beberapa barangan rumah comel dengan harga yang berpatutan.

[Link]

Alamat : JPR Daikanyama 1F, 20-5 Daikanyama-cho, Shibuya-ku, Tokyo

3. SMART LIFE MARKETgambar-8Ini merupakan satu lagi kedai ¥300 dari syarikat yang sama yang menguruskan 3Coins. Terdapat banyak kedai jenis ini di pinggir bandar, jadi ia popular di kalangan keluarga di sini. Kedai ini mempunyai banyak barangan kayu dan kotak simpanan barang yang sempurna bagi menghiasi rumah anda. Kedai ini menyeronokkan untuk dijadikan motif bagi reka bentuk dalaman rumah anda.

[Link]

Alamat : 2-1 Yaesu, Chuo, Tokyo

4. MIKAZUKI MOMOKOgambar-11Kedai ¥300 ini pakar dalam barangan watak comel dan aksesori yang warna merah jambu. Mereka lebih menonjol dari kedai ¥300 yang lain kerana mereka mempunyai banyak barangan comel. Mereka juga mempunyai banyak barang-barang yang dibuat dengan kerjasama syarikat-syarikat seperti Sanrio, jadi anda pasti akan mempunyai masalah untuk memilih apa yang ingin anda beli. Mereka juga mempunyai watak asal mereka sendiri bernama Momoko-chan, jadi ia sesuai untuk anda yang inginkan sesuatu yang hanya boleh didapati di Jepun.

5. ILLUSE300gambar-14Di kedai 300 ini anda boleh mencari pelbagai jenis produk dari barangan dapur hingga ke sarung kaki. Peralatan dapur mereka adalah sangat bergaya dan mempunyai reka bentuk yang indah jadi ia sangat mudah untuk mereka semula sepenuhnya dapur anda menggunakan barang-barang dari kedai ini. Anda juga boleh menggunakan barang-barang seperti penyepit dan tuala sebagai cenderamata. Terdapat lebih daripada 20 cawangan kedai ini di seluruh Tokyo, jadi semaklah yang mana satu kedai yang paling dekat dengan anda.

[Link]

Alamat : Subnade 1, 1 Kabukicho, Shinjuku-ku, Tokyo

6. SANKYUU MARTgambar-17Kedai ¥390 pada asalnya dibangunkan di kawasan yang terkenal di dunia untuk kecomelan di Harajuku. “Sankyuu” bermaksud “terima kasih” yang ditulis dalam katakana, tetapi juga cara orang Jepun untuk mengatakan 3 dan 9. Semua barangan terpakai di kedai ini dijual dengan harga ¥ 390. Semua barangan di sini adalah bergaya, dan anda boleh mencari semua barang dari pakaian hingga ke aksesori seperti sarung kaki dan topi. Anda juga boleh memakai barangan yang anda beli di sini untuk berjalan-jalan di Harajuku.

[Link]

Alamat : 175 Bankan Building B1, 1-7-3 Jingumae, Shibuya-ku, Tokyo

7. OHO!HO!gambar-20Kedai ini dikendalikan oleh Can Do, iaitu kedai ¥100 yang mempunyai lebih daripada 900 cawangan di seluruh Jepun. Dalam Oho!ho!, anda boleh membeli pelbagai barangan kayu untuk sekitar ¥500 yang biasa dan bergaya, seperti yang dilihat dalam gambar. Jika anda mencuba kedai ini, anda akan mengalami evolusi kedai ¥100.

[Link]

Alamat : Shibuya Parco Part 1 4F, 15-1 Udagawacho, Shibuya-ku, Tokyo